Vanliga frågor

Nedan kan du hitta svaren på våra oftast förekommande frågor! Hittar du inte svaret du söker? Tveka inte på att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du här.

Leverans

Vi samarbetar med DHL för leverans av våra paket och normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar efter att varan är skickad från vårt lager.

Efter att beställningen har lämnat lagret skickas ett bekräftelsemail med en spårningslänk så att du kan följa ditt paket.

Vi förbehåller oss rätten att debitera kostnaden för den hantering som uppstår vid ej uthämtade paket (returfrakt, expeditionskostnad etc). Därför tar vi ut en avgift om 295 kr om ett paket ej hämtas ut. Försändelsen ligger hos serviceombudet i cirka 14 dagar innan den returneras till oss. Observera därför att om du ångrar ett köp och vill returnera varan, behöver du först hämta ut paketet och därefter returnera enligt den bifogade instruktionen.

Om du upptäcker synliga skador på paketet så underlättar det för oss om du anmäler det direkt till ombudet/chauffören, du kan även kontakta vår kundtjänst för hjälp. Dolda transportskador måste anmälas till vår kundtjänst snarast möjligt för vidare hantering av skadan.

Returer och byten

Retursedel och instruktioner för retur finns i ditt paket. Om du ångrar köpet står du själv för returfrakten vilken dras av från din återbetalning. Du har rätt att byta färg, storlek, produkt eller få pengarna tillbaka inom 14 dagar från att köpet hämtats ut hos ditt serviceombud, av dig eller ett ombud som du utsett.

Kontakta oss så hjälper vi dig!

Beställning

Nej, men däremot finns en funktion för bevakning på produktsidan! Uppge din e-postadress och vilken storlek du vill bevaka, så hör vi av oss när produkten finns i lager igen.

Efter en lyckad order får du alltid en orderbekräftelse via e-post. Vi rekommenderar att du sparar orderbekräftelsen.