Vattentätt med NEONORDIC®

Vad är NEONORDIC®?

NEONORDIC® är ett skyddsmembran med nordisk kvalitet, inspirerat av nordiskt klimat. Här är funktionaliteten A och O. Förutom skydd mot vind och väta ska plaggen också erbjuda hög bekvämlighet och vara lätta att röra sig i, så att du kan hålla dig skyddad och samtidigt ha hög komfort. Traditionellt har det varit svårt att kombinera väl tilltaget skydd med god andningsförmåga, men med NEONORDIC® vill vi ändra på det.

Hur fungerar det?

NEONORDIC® är laminerat med ett avancerat Homogent Hydrofilt membran vilket ger högsta nivå på vattentäthet, andning och komfort. Det är ett så kallat smart membran som anpassar sig till kroppens aktivitet där vattenånga enkelt kan tränga igenom membranet för en överlägsen andningsförmåga.

Vattenpelaren på NEONORDIC® 200-produkterna ligger på 20 000 mm, vilket är långt över gränsen för vad som räknas som vattentätt.

Därmed är du skyddad mot vatten och vind samtidigt som fukten inifrån släpps ut, så att du håller dig torr och känner dig komfortabel. Med god rörlighet och stor tålighet kan NEONORDIC® användas för olika typer av utrustning, både lätta och tunna plagg men även på plagg med fokus på slitstyrka.

Var och hur tillverkas materialet?

För att säkerställa att membranet håller hög kvalitet för vi täta samarbeten med tillverkare och produktion. Materialet tillverkas på en certifierad fabrik i Sydkorea, som i nära samarbete med oss på Swedteam testat och utvecklat för att nå fram till det ultimata materialet. Plaggtillverkningen sköts av en samarbetspartner i den högteknologiska staden Nanjing i Kina. Företaget har lång erfarenhet av att tillverka plagg för skandinaviskt klimat och efter skandinaviska önskemål och passformer.

Med olika tester kontrollerar vi att membranet håller den standard vi vill. Vi testar bland annat andningsförmåga, UV-resistens, hållbarhet samt vattenavvisningsförmåga. 

Vad är fördelarna för mig som användare?

NEONORDIC® är ett material framtaget för jakt på riktigt, för aktivitet i alla väder. Membranet ska inte bara erbjuda bra skydd, utan det ska också vara enkelt att röra sig i. Vi har därför jobbat särskilt mycket med komfort och andningsförmåga, för att ta fram ett lätt, tyst och mjukt membran till hög kvalitet och med god hållbarhet.

Registered trademark of Swedteam AB