Ju längre du använder ditt plagg från oss, desto mer hållbart blir det. Både för dig, för oss och för miljön. Det är lika sant nu – som det var för 100 år sedan. Swedteam grundades i Länghem i Västra Götaland år 1919. Över 100 år senare kan vi stolt säga att vi fortfarande ligger kvar på samma plats – och fortfarande arbetar efter samma filosofi. Här vårdar vi våra kunders älskade gamla plagg och tar samtidigt fram nya, innovativa och slitstarka material. Här förenar vi gammalt och nytt.

Lång livslängd = minskat klimatavtryck

Vi möter ofta kunder i älskade gamla Swedteam-plagg med många år på nacken. De är väl utprövade plagg som tål att användas säsong efter säsong. Hållbara plagg som med sin långa användningstid sparar på naturens resurser. Plagg med genomtänkta detaljer, funktioner och egenskaper som förhöjer jaktupplevelsen och ger det lilla extra. Det är inte för inte som plaggen har blivit våra kunders favoriter. 

Sysalen i Länghem – Hjärtat i vår verksamhet

I Länghem finns hela vår verksamhet med produktutveckling, inköp, marknad, lager och logistik. Här finns också hjärtat i verksamheten, och något vi är extra stolta över – vår sysal. Här lagar vi plagg, syr in jackor, förkortar byxor och byter knappar och dragkedjor. Det är här vi ser till att våra kunders favoritplagg får ett längre liv. Att vårda och ta hand om det vi har är ett tankesätt som präglar hela vår verksamhet.

Hållbart materialval för kläder med RE-ECO™️

Vi strävar efter att ta fram plagg av hög kvalitet, med efterfrågade egenskaper som tål att användas år efter år. Ett annat sätt att arbeta hållbart är med genomtänkta materialval. Vi leder utvecklingen av nya funktionsmaterial. Vårt material RE-ECO™️ är ett exempel på det. RE-ECO™️ består av 100% återvunnen polyester och har dessutom PFC-fri ytbehandling. Snäppet bättre för miljön och mer hållbart i det långa loppet. Målet är att du ska använda ditt plagg från Swedteam så länge som möjligt. Att det ska bli en ny favorit som skänker glädje en lång tid framöver.