Lager-på-lager principen

Att du ska hålla dig varm och torr oavsett väder är alltid målet med våra kläder. Men för att kläderna ska fungera på bästa sätt krävs det också att du använder dem rätt. För att hjälpa dig på traven har vi delat in våra produkter i tre olika lager med olika funktioner. På så sätt vill vi hjälpa dig att hitta rätt kläder efter dina behov.

Lager 1 - innerlagret

Det är det lager som ligger närmast kroppen. Lagrets huvudsakliga uppgift är att transportera bort fukt från huden. Det har också som uppgift att fungera värmande under kyligare årstider.

Lager 2 - mellanlagret

Lager 2, eller mellanlagret som det också kallas, har som främsta funktion att vara isolerande och värmande. Samtidigt ska det också transportera fukten vidare. Tjockleken på plaggen i lager 2 varieras beroende på temperatur och väder. Det är genom att ta av och på detta lager som kroppstemperaturen regleras på bästa sätt. Ett bra mellanskikt kan exempelvis vara en tjockare ulltröja eller en fleece.

Lager 3 - ytterlagret

Lager 3 är det lager som är ytterlager; ett skallager som skyddar mot snö, vind och regn. Genom att använda ett plagg med NEONORDIC® eller COVERTEX®-membran som har en god andningsförmåga men samtidigt skyddar mot kalla vindar och väta har du försäkrat dig om att hålla dig torr oavsett om du ägnar dig åt aktiv jakt eller sitter på pass.